Voorstellen

Ik ben Adrianne van Peet – van Maanen. Het was van jongs af aan voor mij duidelijk dat ik met kinderen wilde werken in de hulpverlening. Kinderen helpen vind ik het mooiste werk wat er is. Hen stapje voor stapje verder begeleiden met een probleem is een uitdaging en geeft veel voldoening.

Naast mijn baan als onderwijsassistente, heb ik vele cursussen en trainingen gevolgd (zie ook mijn C.V.). Dit heeft als resultaat mijn praktijk: Kind met Aandacht.

Mijn missie: 

“Mindfulness als basisvaardigheid voor alle kinderen”.

Graag wil ik zaadjes planten waar een kind zijn leven lang wat aan heeft. Zaadjes die je kunt toepassen op veel gebieden en ook makkelijk weer kunt oppakken.

Als kind had ik graag kennis gemaakt met yoga en mindfulness. Ik was een kind die veel voelde van wat er speelde en dit niet altijd begreep. Daarbij ben ik iemand die veel nadenkt.

Mijn favoriete mindfulness zaadje is  “De Stopknop”: stoppen met waar je mee bezig bent. En dan kijken hoe het met je is: je lichaam, je adem en je gedachtes en gevoelens. Hoe het op dat moment met je is, daar kijk je  vriendelijk naar, zonder oordelen. Deze oefening helpt me met grote en kleine keuzes in het leven. Wanneer ik deze oefening doe, maak ik een pauze in mijn bezigheden en kan ik beter kiezen hoe ik op een gezonde manier verder kan gaan met mijn activiteiten.

Wat je verder nog mag weten:

Ik straal rust uit. Daarnaast ben ik duidelijk, en heb ik gevoel voor humor. En zeker met kinderen kan ik spontaan zijn en plezier hebben. Ik geniet van mijn werk en dit laat mij stralen!

En verder:

Ik hou van: wandelen; fietsen; creatief bezig zijn; sauna; lezen; film…..Maar bovenal samenzijn met mijn man en dierbaren.

Geef een reactie